Bezig met laden...


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Water: bron van eeuwige jeugd?

Laatst kreeg ik van een klant de volgende vraag: Hoe kan ik mijn huid, naast het gebruik crèmes en behandelingen, zo optimaal mogelijk krijgen? Het antwoord is heel eenvoudig; drink iedere ochtend na het opstaan 2 glazen lauw water! Door ’s ochtends lauw water te drinken wordt je lichaam gereinigd en de bloedsomloop geactiveerd. Hierdoor krijg je een stralende huid! Daarnaast is het belangrijk om, verdeeld over de rest van de dag, nog eens 1,5 liter water te drinken.

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 70 procent uit water. Water is betrokken bij veel belangrijke processen in ons lichaam; het zorgt voor de warmteregulatie, het vervoert voedingsstoffen naar alle weefsels en cellen en voert afvalstoffen af. Lauw water kan in tegenstelling tot koud water makkelijker stoffen opnemen en vervoeren. Ook zorgt water voor een goede spijsvertering en maakt dat we goed kunnen bewegen en denken.

Wist je dat er al sprake is van uitdroging wanneer je dorst hebt? Ons lichaam doet er alles aan om de meest vitale onderdelen van het lichaam, zoals de hersenen, van water te voorzien. De iets minder belangrijke organen zullen daarom bij een tekort aan water als eerst uitgedroogd raken. Een voorbeeld is een droge huid; een rimpelige, gedehydrateerde huid en donkere kringen rond de ogen duiden vaak op een vochttekort. Andere symptomen van uitdroging zijn hoofdpijn, slechte concentratie en vermoeidheid. Voldoende water drinken, het liefst 2 liter per dag, is dus essentieel voor een gezond lichaam en een mooie huid!

Gerdien Zekveld, huidtherapeut

www.huidkliniekhilversum.nl

hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00