Bezig met laden...Behandelingen

Couperose

Aandoening


  • Couperose
Couperose

Couperose is een aandoening waarbij kleine bloedvaatjes dicht onder de huid zichtbaar zijn. Omdat de bloedvaatjes chronisch zijn verwijd vormen zich rode en/of blauwe vlekken. Het is een onschuldige en veel voorkomende aandoening die vaak als cosmetisch storend wordt ervaren. Gelukkig kan couperose goed behandeld worden.

Behandelingen


  • Couperose
Couperose

Couperose kan worden behandeld met IPL of door middel van coagulatie.

Coagulatie is het aanstippen van de vaatjes met een dun naaldje, na aanraking zal de couperose direct wit kleuren en zichtbaar verwijderd zijn. De huid kan na de behandeling rood zijn en lichte zwelling vertonen. Deze behandeling is geschikt voor het verwijderen van lichte couperose.

Bij een behandeling van couperose met IPL worden de zichtbare vaatjes behandeld met lichtflitsen. De vaatjes zullen door de warmte van het licht gaan stollen. Uw huid kan rood kleuren en/of opzwellen na de behandeling, dit zal binnen een paar dagen normaliseren. Uw lichaam gaat de behandelde vernietigde vaatjes opruimen en het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 2 tot 3 weken.

Het is belangrijk dat u tot 6 weken voor EN na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaat. Mocht u dit niet kunnen vermijden, gebruik dan een hoge beschermingsfactor voor uw huid (factor 50).

Vaak is het nodig de behandeling een aantal keer te herhalen. In een persoonlijk consult bekijken we graag uw huid en bespreken we de mogelijkheden.

Bekijk het effect


  • Resultaat
Resultaat

Couperose kan goed behandeld worden met mooie resultaten. De onderliggende oorzaak, leefstijl en huidverzorging hebben een groot effect op de aandoening. Helaas kan door de behandeling het ontstaan van nieuwe couperose niet voorkomen worden.

Het is belangrijk dat u tot 6 weken voor EN na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank gaat. Mocht u dit niet kunnen vermijden, gebruik dan een hoge beschermingsfactor voor uw huid (factor 50).

Kies vandaag voor uwzelf


Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.


Maak een afspraak
hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00