Bezig met laden...Behandelingen

Pigment vlekken

Aandoening


  • Pigment vlekken
Pigment vlekken

Pigment vlekken op de huid worden veroorzaakt door een ophoping van pigment waardoor donkere plekjes op het lichaam ontstaan. De zon is vaak de boosdoener, maar bij bepaalde medicatie of zwangerschap kan de huid ook extra lichtgevoelig worden. Pigment vlekken komen vaak voor in het gezicht en op de handen, deze worden het meeste blootgesteld aan zonlicht.

Vaak worden de pigment plekken gezien als een veroudering van de huid maar niet alleen oudere mensen krijgen er echter mee te maken. Op alle leeftijden kunnen pigment vlekken ontstaan. In principe zijn de vlekken ongevaarlijk, ze worden vooral als cosmetisch storend ervaren.

Behandeling


  • IPL lichttherapie en/of fruitzuur peeling
IPL lichttherapie en/of fruitzuur peeling

Pigmentvlekken kunnen worden behandeld met IPL lichttherapie en/of een fruitzuur peeling. Afhankelijk van de kleur van de vlek en de grootte wordt er een behandelplan opgesteld en eventueel kunnen de methodes ook gecombineerd worden. Bij een IPL pigment behandeling wordt het pigment lokaal behandeld en duurt het zo’n 6 tot 8 weken voordat het resultaat zichtbaar is. Bij een fruitzuur behandeling wordt het hele gezicht behandeld en is het resultaat zichtbaar na een aantal behandelingen.

Er zijn in de meeste gevallen meerdere behandelingen nodig in kuurvorm om een mooi resultaat te bereiken.

Resultaat


  • Pigment vlekken
Pigment vlekken

Het is belangrijk snelgroeiende pigment vlekken in de gaten te houden, zeker als deze een donkerbruine/zwarte kleur hebben, jeuken, vanuit een moedervlek komen, roodheid bevatten en/of schilferen. Doorgaans zijn pigmentvlekken onschuldig maar in enkele gevallen betreft het een vorm van huidkanker. U bent altijd welkom uw vlek te laten controleren door een van onze huidtherapeuten.

Kies vandaag voor uwzelf


Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.


Maak een afspraak
hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00