Bezig met laden...


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Bijenpollen: superfood van eigen bodem!

De zogeheten superfoods zijn de laatste tijd veel in de belangstelling geweest. Voedingsmiddelen met een extra hoge concentratie vitaminen, proteïnen en/of mineralen krijgen al snel dit etiket opgeplakt. Sommige superfoods zijn exotisch en worden om diverse heilzame eigenschappen uit alle werelddelen hierheen gehaald. Er zijn in ons kleine kikkerlandje echter ook producten van eigen bodem die met trots aan de hype kunnen meedoen. Mijn aandacht gaat de laatste tijd weer uit naar een natuurproduct dat al eeuwenlang door bijen wordt geproduceerd: bijenpollen. In de grote superfood hype doen bijenpollen het goed, maar waarom hebben ze deze benaming gekregen en waar zijn ze allemaal goed voor?

Bijenpollen geven een snelle energie-boost, houden de  suikerspiegel in balans en verminderen de eetlust. Daarnaast hebben ze een zuiverende werking op alle organen. De pollen bestaan voor 30% uit eiwitten, voor 30% uit koolhydraten en voor 20% uit vetten en bevatten veel verschillende mineralen en vitaminen: calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicium, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, mangaan, koper, jodium,  A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K. Er zit relatief veel vitamine B12 in de bijenpollen, wat het waardevol maakt voor mensen die geen of weinig vlees eten. Er zijn wereldwijd al veel wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de heilzame werking van bijenpollen bij infecties, huidziektes en diverse andere aandoeningen. Ook bij hooikoorts zou het gebruik van bijenpollen de symptomen kunnen verminderen of geheel doen verdwijnen.

Naast al deze goede eigenschappen zijn de bijenpollen licht zoet van smaak en heerlijk door de yoghurt, muesli, in een smoothie of een glas vruchtensap (gebruik dagelijks 1 eetlepel). Kortom: bijenpollen dragen terecht de naam superfood en vormen een waardevolle aanvulling op de dagelijkse voeding!

www.huidkliniekhilversum.nl

hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00