Bezig met laden...Behandelingen

Fruitzuur Peeling

Huidverbetering


  • Fruitzuur Peeling
Fruitzuur Peeling

Een fruitzuur peeling zorgt voor een verbeterde huidstructuur door een stimulatie van de celdeling. Grove poriën, rimpels, kleurverschillen en littekens worden minder zichtbaar. De huid wordt elastischer en is beter in staat vocht vast te houden. Na een behandeling is de huidstructuur aanzienlijk verbeterd en heeft u een gezonde, frisse uitstraling. Fruitzuur is een verzamelnaam voor een reeks organische plantaardige zuren die o.a in fruit voorkomen. Er zijn veel verschillende soorten zoals: glycolzuur, melkzuur, salicylzuur, wijnsteenzuur, amandelzuur, appelzuur en azelainezuur.

Naast de bekende exfoliërende werking heeft fruitzuur nog een aantal andere werkingen die gunstig zijn voor de huid. De waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid) wordt door fruitzuur verhoogd. De huid houdt hierdoor meer vocht vast, dit verbetert de soepelheid en de huidstructuur. Het zuur heeft ook een keratolytische werking, de bovenste huidlagen gaan versneld afschilferen. De celvernieuwing in de bovenste huidlaag wordt hierdoor gestimuleerd. Als gevolg kan talg de huid minder verstoppen, dit geeft minder ontstekingen waardoor bijvoorbeeld acne verbetert. Daarnaast heeft fruitzuur ook een ontstekingsremmende werking.

Behandeling


  • Fruitzuur Peeling
Fruitzuur Peeling

Door de verschillende werkingen en soorten kan fruitzuur breed worden ingezet: voor algehele huidverbetering, littekens, een vette huid, grove poriën, verouderde huid, oppervlakkige reliëfverschillen, rimpels, rokershuid en (post-inflammatoire) hyperpigmentatie.

Fruitzuur geeft een dieptepeeling. Deze dieptewerking is afhankelijk van de concentratie, de behandelduur en de frequentie van de behandeling. De concentraties fruitzuur waar de Huid Kliniek Hilversum mee werkt variëren van 20% tot 70%. Door de diverse percentages kunnen we maatwerk leveren voor elk huidtype en probleem. Het mooie is dat de concentratie ook opgebouwd kan worden, zodat u na de behandeling nog toonbaar bent.

Er zijn gemiddeld 4 tot 6 behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen, het is wenselijk daarna met enige regelmaat een onderhoudsbehandeling te nemen.

In een aantal gevallen kan er geen fruitzuur peeling worden toegepast: bij actieve herpes simplex (koortsuitslag), eczeem, psoriasis, geïrriteerde huid, aanleg tot littekenvorming, tijdens de zwangerschap en bij gebruik van antibiotica ( tot 3 weken na laatste medicatie).

Resultaat


  • Fruitzuur Peeling
Fruitzuur Peeling

Er zijn mooie resultaten te bereiken met een fruitzuur behandeling.

Het is belangrijk om na de behandeling uw huid thuis goed te verzorgen met professionele producten die hoogwaardige ingrediënten bevatten. Op deze manier kan het resultaat langer behouden blijven. Vermijdt minimaal 4 weken na uw laatste behandeling de zon en bescherm uw huid met een hoge UV factor (factor 50).

Kies vandaag voor uwzelf


Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars. Bekijk de video voor meer informatie over deze behandeling.


Maak een afspraak
hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00