Bezig met laden...


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

IPL versus LASER?

Definitieve haarverwijdering is een veelgevraagde, populaire behandeling. Er zijn een heleboel methodes en apparaten op de markt, waarvan IPL en LASER de bekendste zijn. IPL en LASER zijn beide vormen van lichttherapie en worden hierdoor vaak met elkaar verward, maar er is een groot verschil in werking en toepassingen.

IPL = Intense Pulsed Light

LASER= Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation

Bij definitieve haarverwijdering met IPL en LASER wordt lichtenergie omgezet in warmte om daarmee een haarzakje kapot te maken. LASER werkt met licht van één golflengte, dit wordt ook wel coherent licht genoemd. Bij IPL wordt gebruik gemaakt van een geheel spectrum aan golflengtes (diffuus licht), met gebruik van filters worden bij IPL de golflengtes geselecteerd. LASER zendt dus een dunne, zeer krachtige lichtstraal door het oppervlakte van de huid heen, waar IPL de lichtenergie gepulseerd en verspreid afgeeft. Het noodzakelijke energieniveau is bij IPL veel lager dan bij LASER, hierdoor is de behandeling aanzienlijk veiliger. Het omliggende weefsel wordt op die manier minder belast en de kans op complicaties tot een minimum beperkt. Door de krachtige straal van de LASER wordt deze methode bijvoorbeeld (naast definitieve haarverwijdering) veelal ingezet bij operaties en behandelingen waarbij dieper in de huid en het omringend weefsel wordt gewerkt.

Er komen steeds meer thuishulp apparaten op de markt, die beloven hetzelfde te doen als een IPL of LASER behandeling. Vaak is het resultaat van deze apparaten teleurstellend en dit komt voornamelijk door de temperatuur. Om effectief een haarzakje te vernietigen moet een temperatuur van 70ºC bereikt worden, hierdoor raken de haarstamcellen onherstelbaar beschadigd. Om dit veilig en gecontroleerd op te wekken is een geavanceerde techniek nodig. Tevens is er altijd een kans op complicaties en is een minimale kennis van natuurkunde een vereiste om veilig te kunnen werken: naar de huidtherapeut dus!

 

www.huidkliniekhilversum.nl

 

hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00