Bezig met laden...


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Gevaarlijke reinigingsdoekjes?

Er was recent flink wat ophef over de bekende reinigingsdoekjes, die blijken namelijk helemaal niet goed voor de huid! Dermatologen waarschuwen dat de doekjes meer kwaad dan goed doen.

Iedereen kent de makkelijke doekjes waarmee je in een paar vegen alle make-up van je gezicht kunt verwijderen. Het gebruik van de doekjes kan echter het ontstaan van allergieën tot gevolg hebben.

De Nederlandse Vereniging van Dermatologie ziet een duidelijke toename van het aantal mensen met eczeemklachten, ontstaan door de doekjes. Het zijn vooral de conserverings-middelen in de doekjes die de klachten en irritaties veroorzaken.

Daarnaast schijnen de reinigingsdoekjes een groot gedeelte van de make-up in de huid in de huid te duwen, in plaats van het eraf te halen. Er zijn overigens meerdere doekjes waarbij allergieën kunnen optreden na veelvuldig gebruik, denk hierbij aan babydoekjes, schoonmaakdoekjes en vochtig toiletpapier.

Mocht je nu direct al je doekjes in de vuilnisbak willen gooien en je afvragen wat dan wel goed is? Hier een paar tips:

  • Gebruik natuurlijke oliën: je kunt olijfolie, kokosolie en amandelolie gebruiken om je make-up te verwijderen.
  • Reinigingsmelk of facewash gebruiken: deze producten zijn vaak veel minder agressief voor de huid.
  • Mocht je toch de reinigingsdoekjes gebruiken, was dan je handen na ieder gebruik!

Hartelijke groet,

Manon Plokker, huidtherapeut

 

hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00