Bezig met laden...


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 121

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/huidklinie/domains/huidkliniekhilversum.nl/public_html/wp-content/themes/medicare/single.php on line 134

Fruitzuurpeeling: op de bank met de gordijnen dicht?

Een fruitzuurpeeling is een mooie methode om de huid op te frissen, alleen merk ik in de praktijk dat veel mensen een beetje huiverig zijn voor de roodheid of hersteltijd. Je hoeft tegenwoordig niet meer een week op de bank te zitten met de gordijnen dicht, maar toch hebben veel mensen dat beeld erbij. Hoog tijd om zelf een behandeling te nemen en te laten zien dat het best wel meevalt!

De peeling waar wij mee werken is effectief maar toch mild en de behandeling bestaat meestal uit een kuur. Om de 2 weken herhaal je de peeling, waarmee het elke keer een stukje dieper op de huid inwerkt. Veel cliënten gaan gewoon de dag na de peeling naar hun werk zonder dat ze zich hoeven te schamen voor hun gezicht. Het is wel handig de behandeling zo te plannen dat het schilferen (dag 2/3) in het weekend gebeurd.

De behandeling

De peeling zelf prikt als het op de huid wordt aangebracht, daarna gaat het steeds iets heviger prikken totdat het een meer branderig gevoel wordt en je gezicht voor je gevoel knalrood is. Vervolgens wordt de peeling geneutraliseerd met een spray en dan is het branderige gevoel wel even pittig, dit is ook waar de doorbloeding wordt gestimuleerd. De huid kalmeert vrij snel met behulp van koude kompressen welke dan echt HEMELS aanvoelen.

Hier zie je een foto van voor de peeling en direct erna. Dit is echt het meest vurige rood dat mijn gezicht werd van de peeling en ik heb een gevoelige huid.

img-20160901-wa0014
VOOR
img-20160901-wa0016
NA
Hier is een foto van mijn gezicht de dag erna. Er was eigenlijk weinig te zien, mijn huid voelde wel heel erg droog en ik heb echt elke 2 uur crème gesmeerd.

img-20160907-wa0000

Na 2 a 3 dagen ging ik vervellen. Het was alleen echt goed zichtbaar tussen mijn wenkbrauwen en rondom mijn neus. Als ik met mijn vingers langs mijn gezicht rolde dan liet mijn huid wel los, maar de meeste schilfers waren te klein om te zien. Ik heb onderstaande foto met mijn eigen camera gemaakt dus hij oogt iets anders maar je kunt wel goed de schilfering zien. Dit is op het hevigste moment.

gezicht-schilfering

De schilfering was na 2 dagen verdwenen. Zoals je al een beetje op de foto kunt zien zijn mijn poriën kleiner geworden en complimenteren mensen me nu wel met mijn huid. Het is zo’n mooie methode om de huid te verfrissen. Mijn wallen zijn nu overigens ook minder, ha ha, maar dat was een kwestie van goed slapen?

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. dit blog, stel ze dan gerust bij de reactie ruimte hieronder.

Hartelijke groet,

Manon Plokker, huidtherapeut

hkhFooterLogo

maandag: gesloten
dinsdag : 11:00 – 21:30
woensdag: 09:30 – 17:00
donderdag: 11:00 – 21:30
vrijdag: 09:30 – 17:00
zaterdag: 09:30 – 17:00
zondag: 09:30 – 17:00