Huid Kliniek Hilversum

 

U bent geïnteresseerd in oedeemtherapie?

Oedeemtherapie

Download de flyer

Bekijk de film

 >

 >

AANDOENING

Oedeem betekent letterlijk vochtophoping. Om diverse redenen kan tijdelijk of chronisch de lymfe afvloed in het lichaam niet meer

goed functioneren...

BEHANDELING

Oedeemtherapie kan verlichting brengen en/of de klachten verhelpen. Met een zachte massage techniek (manuele lymfe drainage) wordt uw lymfesysteem gestimuleerd...

RESULTAAT

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu...

Aandoening

Oedeem betekent letterlijk vochtophoping. Om diverse redenen kan tijdelijk of chronisch de lymfe afvloed in het lichaam niet meer goed functioneren.

 

In het geval van lymfoedeem is het vocht dat zich ophoopt lymfevocht. Dit lymfevocht wordt door het hele lichaam vervoerd door het lymfestelsel dat uit lymfevaten en -knopen bestaat. Wanneer lymfoedeem ontstaat kan dat veel beperkingen en pijn veroorzaken in het dagelijks leven.

 

Als het lymfoedeem ontstaat kan dit een moe en zwaar gevoel geven waarbij ook tintelingen kunnen voorkomen. Sommige mensen ervaren een knellend, zeurderig gevoel. In enkele gevallen kan een acute zwelling optreden. Bij lymfoedeem ontstaat er een verhoogd risico op wondroos (erysipelas), huidklachten en gewrichtsklachten. Bij al deze symptomen is het van belang dat er direct actie wordt ondernomen om verdere toename van het oedeem te voorkomen.

 

 

 

Behandeling

Oedeemtherapie kan verlichting brengen en/of de klachten verhelpen. Met een zachte massage techniek (manuele lymfe drainage) wordt uw lymfesysteem gestimuleerd om vocht af te voeren.

 

Naast de lymfemassage kunnen diverse andere methodes zoals compressietherapie, beweging, lymfetaping en endermologie worden ingezet.

 

Oedeemtherapie is maatwerk, de duur en intensiteit van de behandelingen zijn daardoor per patiënt verschillend.

Vanuit ons wellbeing concept geven wij een stukje extra aandacht en rust bij al onze oedeembehandelingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat ontspanning een gunstig effect heeft op het lymfesysteem. De ontspanning kenmerkt zich door een steriele maar stijlvolle omgeving, rustgevende muziek en een werkwijze gericht op uw totale welzijn.

 

 

Resultaat

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu. Dit heeft te maken met de oorzaak van het oedeem. Ook kunnen andere factoren een rol spelen, zoals leefstijl en therapietrouwheid. In veel gevallen is oedeem chronisch, dan zal het stabiliseren van oedeem het doel zijn.

 

Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.

 

Er zijn diverse soorten oedeem en vooral de oorzaak kan verschillen. Heeft u last van oedeem kom dan gerust langs voor een persoonlijk consult. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

NL

EN

035 525 08 89

Contact

Doorverwijzers

Maak een afspraak

senroyal

Video's

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

 

Certificaten

NVH

Kwaliteitsregister

Paramedici

Qualizorg

Wilt u niets missen?

schrijf u hier in voor tips en promotie’s

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Huid Kliniek Hilversum