Huid Kliniek Hilversum

 

U bent geïnteresseerd in oedeemtherapie?

 

U bent geïnteresseerd in oedeemtherapie?

Lymfoedeem na borstkanker

Download de flyer

Bekijk de film

 >

 >

AANDOENING

Bij de behandeling van borstkanker kan door het verwijderen of beschadigen van een deel van het lymfestelsel, vochtophoping...

BEHANDELING

Oedeemtherapie kan verlichting brengen en/of de klachten verhelpen. Met een speciale massage techniek...

RESULTAAT

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu...

Aandoening

Bij de behandeling van borstkanker kan door het verwijderen of beschadigen van een deel van het lymfestelsel, vochtophoping in arm, borst, rug en hand ontstaan. Dit wordt lymfoedeem genoemd.

 

Lymfoedeem in de arm, borst, rug en/of hand kan ontstaan na een operatie en/of bestraling bij de behandeling van borstkanker. Bij een okselkliertoilet worden lymfeklieren in de oksel weggehaald, het lymfevocht wordt daardoor belemmerd en hierdoor kan vochtophoping in de borst of arm ontstaan. Ook bestraling in het gebied rondom de oksel, rug en borst kan schade geven aan het lymfesysteem. Dit kan de kans op lymfoedeem vergroten.

 

Als lymfoedeem ontstaat, kan dit een moe en zwaar gevoel in de arm geven waarbij ook tintelingen kunnen voorkomen. Sommige mensen ervaren een knellend, zeurderig gevoel. In enkele gevallen kan een acute zwelling van uw hand en arm optreden. Bij lymfoedeem ontstaat er een verhoogd risico op wondroos (erysipelas), huidklachten en gewrichtsklachten. Bij al deze symptomen is het van belang dat er direct actie wordt ondernomen om verdere toename van het oedeem te voorkomen.

 

 

 

Behandeling

Oedeemtherapie kan verlichting brengen en/of de klachten verhelpen. Met een speciale massage techniek (manuele lymfe drainage) wordt uw lymfesysteem gestimuleerd. Indien er verhardingen (fibrose) in het oedeem zijn opgetreden kunnen fibrosegrepen worden toegepast. Naast de lymfemassage kunnen diverse andere methodes zoals compressietherapie, beweging, lymfetaping en endermologie worden ingezet. Oedeemtherapie is maatwerk, de duur en intensiteit van de behandelingen zijn hierdoor per patiënt verschillend.

 

Wanneer lymfoedeem na borstkanker ontstaat hebben patiënten vaak al een lange weg van ziekenhuisbezoeken achter de rug. De behandeling kan in sommige gevallen een periode vrij intensief zijn en als tijdrovend worden ervaren. Vanuit ons wellbeing concept geven wij een stukje extra aandacht en rust bij al onze oedeembehandelingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat ontspanning een gunstig effect heeft op het lymfesysteem. De ontspanning kenmerkt zich door een steriele maar stijlvolle omgeving, rustgevende muziek en een werkwijze gericht op uw totale welzijn.

 

 

Resultaat

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu. Dit heeft te maken met de oorzaak van het oedeem. Ook kunnen andere factoren een rol spelen, zoals leefstijl en therapietrouwheid. In veel gevallen is oedeem chronisch, dan zal het stabiliseren van oedeem het doel zijn.

 

Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.

 

Heeft u last van oedeem kom dan gerust langs voor een persoonlijk consult.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

NL

EN

035 525 08 89

Contact

Doorverwijzers

Maak een afspraak

senroyal

Video's

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

 

Certificaten

NVH

Kwaliteitsregister

Paramedici

Qualizorg

Wilt u niets missen?

schrijf u hier in voor tips en promotie’s

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Huid Kliniek Hilversum