Huid Kliniek Hilversum

 

U bent geïnteresseerd in oedeemtherapie?

 

U bent geïnteresseerd in oedeemtherapie?

Lipoedeem

Download de flyer

Bekijk de film

 >

 >

AANDOENING

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’. Het is een chronische aandoening van het vetweefsel welke voornamelijk vrouwen treft ...

BEHANDELING

Patiënten met lipoedeem zijn vaak lang (soms zelfs al jaren) op zoek naar de juiste diagnose voor hun probleem...

RESULTAAT

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu...

Aandoening

Lipoedeem betekent letterlijk ‘vetzwelling’. Het is een chronische aandoening van het vetweefsel welke voornamelijk vrouwen treft. Meestal wordt het pas zichtbaar aan het einde van de puberteit. Onder de huid van de heupen, dijen, knieën en onderbenen vormen zich grote hoeveelheden ongelijkmatig verdeeld vet. In sommige gevallen zijn de armen ook aangedaan. Een belangrijk kenmerk voor lipoedeem is de symmetrie: de afwijkende vetverdeling doet zich voor aan beide zijden. In veel gevallen van lipoedeem zorgt de spanning die op de huid komt te staan voor een verslechterde lymfe afvloed waardoor er een lymfatische component ontstaat. Dit wordt dan lipolymfoedeem genoemd.

 

Vaak is er bij lipoedeem sprake van een minder sterk bewegingsapparaat. Banden van enkels, voeten en knieën zijn zwak, er is een verminderde spierkracht en het ondersteunende bindweefsel is slapper. Minder spierkracht leidt weer tot afname van de pompfunctie van het lymfesysteem. Helaas is het lichaam zo gebouwd dat er meer vet afgezet wordt in het weefsel wanneer de lymfestroom vertraagd is. Hierdoor verergert het lipoedeem.

 

Patiënten met lipoedeem zijn vaak lang (soms zelfs al jaren) op zoek naar de juiste diagnose voor hun probleem. Regelmatig krijgen deze patiënten het advies om te gaan afvallen door middel van diëten en sporten. Dit kan bepaalde klachten iets verbeteren maar geeft in de meeste gevallen weinig resultaat. De extra spanning op de huid gecombineerd met de ophoping van lymfevocht kan voor sommigen zeer pijnlijk zijn en veel beperkingen opleveren in het dagelijks leven. Lipoedeem is een vrij onbekende aandoening waardoor er weinig begrip kan zijn vanuit de omgeving.

 

 

 

Behandeling

Oedeemtherapie kan verlichting brengen en/of de klachten verhelpen. Met een speciale massage techniek (manuele lymfe drainage) wordt uw lymfesysteem gestimuleerd. Indien er verhardingen (fibrose) in het oedeem zijn opgetreden kunnen fibrosegrepen worden toegepast. Naast de lymfemassage kunnen diverse andere methodes zoals compressietherapie, beweging, lymfetaping en endermologie worden ingezet.

 

Oedeemtherapie is maatwerk, de duur en intensiteit van de behandelingen zijn daardoor per patiënt verschillend.

Vanuit ons wellbeing concept geven wij een stukje extra aandacht en rust bij al onze oedeembehandelingen. Het is wetenschappelijk bewezen dat ontspanning een gunstig effect heeft op het lymfesysteem. De ontspanning kenmerkt zich door een steriele maar stijlvolle omgeving, rustgevende muziek en een werkwijze gericht op uw totale welzijn.

 

 

 

Resultaat

Oedeemtherapie kan verlichting geven en de kwaliteit van het leven aanzienlijk verbeteren. Het resultaat van oedeemtherapie verschilt per individu. Dit heeft te maken met de oorzaak van het oedeem. Ook kunnen andere factoren een rol spelen, zoals leefstijl en therapietrouwheid. In veel gevallen is oedeem chronisch, dan zal het stabiliseren van oedeem het doel zijn.

 

Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden. Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.

 

Heeft u last van oedeem kom dan gerust langs voor een persoonlijk consult.

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

NL

EN

035 525 08 89

Contact

Doorverwijzers

Maak een afspraak

senroyal

Video's

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

 

Certificaten

NVH

Kwaliteitsregister

Paramedici

Qualizorg

Wilt u niets missen?

schrijf u hier in voor tips en promotie’s

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Huid Kliniek Hilversum