Huid Kliniek Hilversum

Aandoening

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne. Bij de één zijn het enkele puistjes, bij de ander is het een uitgebreide huidaandoening die veel psychische problemen kan geven. Acne kan soms ook na de puberteit blijven bestaan of pas op volwassen leeftijd beginnen.

 

Acne is een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en de borst worden groter en produceren meer talg. Indien er te veel talg wordt afgescheiden, kan de talg zich ophopen en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn oppervlakkige, open mee-eters (zwarte comedonen) en meer onderhuids gelegen, gesloten mee-eters (witte comedonen). De talgophoping wordt versterkt door toegenomen verhoorning van de afvoergang van de talgklier, waardoor deze nauwer wordt. In de talgklieren bevinden zich bacteriën, die de talg omzetten in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte follikel steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken een ontsteking. Hierdoor ontstaan pukkels en puistjes.

 

 

Behandeling

Om acne te bestrijden is het belangrijk de ontstekingen te verminderen en/of de talgproductie te reguleren. Dit kan via (diepte) reiniging, producten en soms medicatie.

We hebben speciale acne behandelingen voor zowel de jeugd als volwassenen.

Vaak kan er ook in overleg met uw huisarts of dermatoloog een behandelplan worden opgesteld. Mocht u littekens hebben van acne in uw jongere jaren dan kunnen wij dit ook goed behandelen. Kom eens langs voor een persoonlijk consult!

 

Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden.

 

Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.

Resultaat

Acne-verwijderen-verminderen-huid-jeugd-puistjes-huid-kliniek-hilversum

 

Bent u geinterresseerd in een Acne behandeling?

Acne Conglobata

Acne Rosacea

Acne

Acné Vulgaris

Download de flyer

Bekijk de film

 >

 >

AANDOENING

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Vrijwel iedereen krijgt in de puberteit acne...

BEHANDELING

Om acne te bestrijden is het belangrijk de ontstekingen te verminderen en/of de talgproductie

te reguleren.

RESULTAAT

Acne-verwijderen-verminderen-huid-jeugd-puistjes-huid-kliniek-hilversum

Informeer naar de mogelijkheden bij Huid Kliniek Hilversum:

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

NL

EN

035 525 08 89

Contact

Doorverwijzers

Maak een afspraak

senroyal

Video's

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

 

Certificaten

NVH

Kwaliteitsregister

Paramedici

Qualizorg

Wilt u niets missen?

schrijf u hier in voor tips en promotie’s

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Huid Kliniek Hilversum