Huid Kliniek Hilversum

 

Acne Conglobata

Acne

Acne Vulgaris

Acné conglobata

Download de flyer

Bekijk de film

 >

 >

AANDOENING

Acne conglobata is een zeer ernstige vorm van acne. De aandoening kenmerkt zich door onderling verbonden...

BEHANDELING

De behandeling van acne conglobata is altijd in samenwerking met een huisarts of dermatoloog...

RESULTAAT

Bent u geinterresseerd in een Acne behandeling?

Aandoening

Acne conglobata is een zeer ernstige vorm van acne. De aandoening kenmerkt zich door onderling verbonden, met etter gevulde, holten en littekens. Mannen worden er vaker door getroffen dan vrouwen en acne conglobata treedt meestal op tussen het achttiende en dertigste levensjaar.

 

De aandoening tast gebieden van de huid aan waar zich veel talgklieren bevinden, zoals de rug, borst en ledematen. In het geval van acne conglobata vormen zich groepjes comedonen (mee-eters), deze raken geïnfecteerd en ontwikkelen zich tot kleine rode bultjes.

 

De bultjes vullen zich vervolgens met etter en worden puistjes, wanneer deze openbreken vloeit het geïnfecteerde materiaal af en voegen de ontstekingen zich samen. Vanuit deze ontstekingen kunnen abcessen ontstaan die vocht en/of bloed afscheiden. Soms kunnen onderhuidse verbindingen (fistels) tussen twee of meerdere abcessen ontstaan, dit leidt tot een verergering van de aandoening. Bij acne conglobata zijn er vaak veel doorgangen waarlangs geïnfecteerd materiaal wordt afgevoerd, deze kunnen uiteindelijk uitgebreide en zeer ontsierende littekens veroorzaken. In het meest ernstige geval kunnen deze littekens door malformatie kwaadaardig worden.

 

 

Behandeling

De behandeling van acne conglobata is altijd in samenwerking met een huisarts of dermatoloog. Afhankelijk van de ernst van de aandoening en persoonlijke en/of fysieke omstandigheden wordt een combinatie van medicatie en gezichtsbehandelingen toegepast.

 

De behandelingen bij Huid Kliniek Hilversum zijn er vooral op gericht de ontstekingen te verminderen en de huidconditie te verbeteren. Omdat het behandelplan per persoon zeer verschillend kan zijn nodigen wij u graag uit voor een persoonlijk consult.

 

Voor deze behandeling is vergoeding vanuit de zorgverzekering mogelijk. Afhankelijk van uw pakket kan de behandeling deels of geheel vergoed worden.

 

Huid Kliniek Hilversum heeft afspraken met de meeste grote zorgverzekeraars.

Lees meer

<

Informeer naar de mogelijkheden bij Huid Kliniek Hilversum:

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

NL

EN

035 525 08 89

Contact

Doorverwijzers

Maak een afspraak

senroyal

Video's

Openingstijden:

maandag t/m donderdag

09.30 - 20.30 uur

vrijdag

09.30 - 17.00 uur

zaterdag

09.30 - 13.00 uur

 

Certificaten

NVH

Kwaliteitsregister

Paramedici

Qualizorg

Wilt u niets missen?

schrijf u hier in voor tips en promotie’s

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Huid Kliniek Hilversum